Amazon'dan Yurt Dışına Satış Nasıl Yapılır? - Oniki

Amazon’dan Yurt Dışına Satış Nasıl Yapılır?

Amazon'dan Yurt Dışına Satış Nasıl Yapılır?

İçindekiler

Günden güne gelişen ve büyüyen firmalar arasında başı çeken Amazon, her geçen günle birlikte müşteri kitlesini genişletmeye, daha çok ülkede hizmet vermeye ve ismini büyütmeye devam etmektedir. Markanın gittikçe büyüyen bir e-ticaret ve e-ihracat platformu olması, küçük büyük her türden firma ve markanın da ilgisini üzerine çekmekte ve site üzerinden satış gerçekleştirmek birçok kuruluş için çekici bir fırsat haline gelmektedir.

Bu yazımızda Amazon’da nasıl satış yapılır, Amazon’dan yurt dışına satış nasıl yapılır gibi soruların cevaplarına ve daha fazlasına yer veriyoruz. Amazon’dan yurt dışına satış yapabilmek için her şeyden önce bir Avrupa ya da Global hesabına sahip olmanız gerekmektedir.

Amazon’da Nerelerde Satış Yapabilirsiniz?

Güncel olarak dünya çapında 16 çevrimiçi mağazada satış yapan ve bu özellik sayesinde markanın satış yaptığı her ülke ve şehirde fiziksel olarak bulunma zorunluluğu ortadan kalkar ve tüm işlemler online olarak gerçekleşebilmektedir. Amazon’dan yurt dışına satışta Avrupa, Asya Pasifik, Orta Doğu, Kuzey ve Güney Amerika gibi pek çok bölgede çevrimiçi şube bulunmaktadır.

Oniki Sponsorluk

SPONSORLU

Amazon’dan yurt dışına satış gerçekleştirmek istediğiniz zaman, bu bölgelerde yer alan ülkelerden bir veya birkaçını seçerek markanızın müşteri kitlesini büyütebilir ve ticaret sektöründe markanızın ön plana çıkmasına yardımcı olabilirsiniz.

Adım Adım Amazon Türkiye’den Yurt Dışına Satış

Markanın, satış yapmak istediği çevrimiçi pazar yeri için satış hesabı oluşturması gerekmektedir. Bahsi geçen marka güncel olarak zaten bir pazarda satış yapıyor olsa dahi, yeni bir pazar yeri söz konusu olduğunda yeniden satış ortağı hesabı oluşturması gerekmektedir.

Yani Türkiye’de satış yapan ve ürünlerini yurt dışına, örnek olarak Avrupa’ya sunmak isteyen bir marka, yeniden bir Avrupa işletme hesabı açmalı ve satışlarını bu hesap üzerinden gerçekleştirmelidir. Kuzey Amerika kayıt gereksinimleri ve Japonya kayıt gereksinimleri birbirinden farklılık göstermektedir; bu pazar yerlerine girmeden önce, siteden kayıt süreci ile alakalı detaylı bilgi almak gerekmektedir.

Amazon Avrupa ya da Amazon Global Hesabı Açın

Açacağınız işletme hesabı, Amazon’dan yurt dışına satış yapmak istediğiniz bölgeye özel olmaktadır. Dünyanın her yerine satış yapmayı hedefliyorsanız Global hesabı işletmeniz için uygun olacaktır.

Avrupa hesabı, tek bir hesaba sahip olan satıcıya Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda ve Polonya gibi Avrupa’nın hemen hemen bütün ülkelerinde ürünlerini satışa çıkarabilme imkanı sunmaktadır. Avrupa hesabı sayesinde Amazon’dan yurt dışına satış yapmak istenilen her ülke için ayrı ayrı hesap açma ihtiyacı ortadan kalkmıştır.

Avrupa hesabı açmak için marka sahiplerinin belli resmi belgeleri toparlaması ve kuruma iletmesi gerekmektedir. Bu belgeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Markaya dair Faaliyet Belgesi (180 günden daha eski olmamak kaydı ile)
  • Sicil Gazetesi
  • İmza Sirküsü
  • Vergi Levhası ( 180 günden daha eski olmamalıdır)
  • Pay Defteri
  • Marka Tescil Belgesi ( Eğer satılacak ürün için bir marka kaydı var ise)
  • Hesap Cüzdanı
  • Kişilerin önlü arkalı kimlik ya da pasaport fotokopisi (Taranmış ve PDF olarak bilgisayara yüklenmeli)
  •  İkametgah belgeleri (Taranmış ve PDF olarak bilgisayara yüklenmeli)
  • Online Nüfus Kayıt Örneği
  • Eğer mevcut ise 4B Hizmet Dökümü yok ise 4A Hizmet Dökümü

Belge işlemleri tamamlandıktan sonra yapılacak ilk şey, marka sahibinin kişisel bilgiler formunu doldurması, yapılacak ikinci şey ise şirket bilgilerinin ve evraklarının yükleneceği kısmı doldurmaktır. Marka sahibi tarafından tamamlanan bu işlemlerden sonra, hesap talebi site tarafından onaylanır ve sonrasında hesap satışa hazır bir hale gelir.

Oniki Sponsorluk

SPONSORLU

Avrupa hesabı ile tüm Avrupa’ya satış yaparken aylık 39 Euro abonelik ücreti ödemeniz gerekmektedir. Aylık ücret, tüm mağazalarınızın abonelik ücretini kapsamakta ve diğer mağazalarınız için ekstra bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. Amazon Avrupa hesabınız olduğu zaman, dilediğiniz bir ülke ile hesap açılışı yapmanın ardından alanda bulunan diğer ülkeleri de ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Pazar Stratejisi Geliştirme

Başka bir ülkenin veya ülkelerin pazar yerinde ne satacağınıza karar vermek, hedeflediğiniz ülkenin müşteri profiline, ihtiyaçlarına, rakip markaların analizine ciddi bir dikkatle yaklaşmanızı gerektirir. Uluslararası çapta satış yapmayı hedefliyorsanız, dikkate almanız ve üstünde durmanız gereken pek çok konu başlığı mevcuttur. Markanız için kapsamlı bir pazar stratejisi oluşturmak için “Ürün, Fiyat, Yerleştirme ve Kampanyalar” konularına öncelik vermeniz ve hepsini incelikle hesaplamanız gerekmektedir.

Fiyat ve Ürün Belirleme

Diğer ülkelere satış yapacağınız bir pazar yeri seçtiğiniz zaman, ürününüzün ve ürün kataloğunuzun hedefinizde olan ülkeler için hangi ölçüde uygun olup olmadığını analiz etmeniz gerekmektedir. Amazon’dan yurt dışına satış yapmayı planladığınız ülkenin ticaret yasalarına tamı tamına uymanız beklenmektedir, aksi takdirde çok çeşitli hukuksal yaptırımlar tarafınıza uygulanabilir.

Hedeflediğiniz ülkenin pazar yerinde, ürün kategorileri içerisinde en çok satan ürünleri, kategoriye yeni gelenleri, müşterilerin en çok tercih ettiği marka ve ürün seçimlerini analiz etmelisiniz. Ürünlerin eksik ve geliştirebilir yönlerini daha iyi şekilde anlayabilmek adına müşteri geri dönüşlerine bakabilir, yorumları okuyabilir ve böylece kendi ürün kataloğunuzu dikkat çekecek şekilde geliştirebilirsiniz.

Lojistik Çalışması

Lojistik çalışması için sitenin lojistik hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Amazon lojistik, bünyesinde bulunan yüzlerce markanın ürünlerini dünyanın her yerindeki müşterilere hızlı şekilde ulaştırmasına yardımcı olan bir sistemdir.

Amazon’dan Yurt Dışına Satış Yapmanın Avantajları ve Dezavantajları

Amazon’dan yurt dışına satış yapmanın pek çok avantajı bulunmaktadır.

  1. Her 10 tüketiciden 9’u, satın alacağı herhangi bir ürünü mutlaka site üzerinden kontrol etmektedir. Müşterilerin gözünde ilk tercih edilen güvenli bir site olması, müşteri kitlenizin markanıza güven duyması konusunda yardımcı olacaktır.
  2. Müşteri kitlesi çok geniş ve hazır olduğu için, kendi başınıza e-ihracat yapmaya çalışmanızla kıyaslandığında, müşterilere ulaşmanız çok daha kolay bir yoldan gerçekleşir.
  3. Lojistik süreçler, kendi başınıza hareket etmeniz dahilinde oldukça karmaşık ve zor zamanlar yaratabilir. Firmanın lojistiği ile anlaşma sağladığınızda, bu konuda ortaya çıkabilecek sorunların da önüne geçilmiş olunur.
  4. Kurumun profesyonelliği sayesinde farklı ödeme seçenekleri ve kargo işlemlerinden yararlanabilmek mümkündür. Ürün ve markanızı ön plana çıkaracak pek çok reklam aracı da sitenin bünyesinde bulunmaktadır ve bunlardan, markanız adına en uygununu seçerek yararlanabilirsiniz.

Dezavantajlar;

  1. Rekabetin büyüklüğü, pek çok marka için zorlayıcı olabilir. Sadece kendi ülkenizdeki değil, dünyanın dört bir yanından sizinle aynı amaç doğrultusunda hareket eden yüzlerce marka ile rekabet halinde olursunuz.
  2. Mağaza açma ücreti, komisyonlar, reklam kampanyaları için ödenen ücretler kimi zaman zorlayıcı olabilmektedir.
  3. Bünyesinde çok fazla markayı bulunduran devasa bir site olduğundan dolayı, Amazon’dan yurt dışına satış yaparken marka bilinirliği yaratmak ekstra zorlaşmaktadır.

Önceki yazımıza https://oniki.net/video-konferans-nedir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Oniki Sponsorluk

SPONSORLU

Heyecan verici etkinlikleri kaçırmayın!

Sınırlı katılıma sahip etkinlik duyurularından ve güncel gelişmelerden haberdar olmak için hemen bültenimize abone olun.

mobile-header-alani

Sponsorluk Teklifi

Teklif detayları e-posta adresinize gönderilecektir.

Error: Contact form not found.

Error: Contact form not found.