Kişisel Verilerin Korunması Ve İşlenmesi Politikası (Aydınlatma Metni)

Kişisel Verilerin Korunması Ve İşlenmesi Politikası (Aydınlatma Metni)

MGS Software ; internet sitesi, mobil uygulamalar ve diğer dijital platformlar üzerinden sağladığı hizmetler kapsamında ziyaretçilerinin, üyelerinin ve kullanıcılarının gizliliğine değer vermekte olup, paylaşılan kişisel bilgilerin gizliliği ve bilgilerin güvenliği ile ilgili ziyaretçilerin, üyelerin ve kullanıcıların kaygılarını saygıyla karşılamaktadır. Bu kapsamda 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”, “KVKK”) ve ilgili diğer mevzuatlar dâhilinde sizleri bilgilendirmek ve aydınlatmak amacıyla işbu metin hazırlanmıştır.
Bilgilendirme
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 24 Mart 2016 tarihinde kabul edilmiş olup, 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bununla birlikte, Kanun’un Yürürlük başlıklı 32.maddesine göre, bu Kanunun; 8 inci, 9 uncu, 11 inci, 13 üncü, 14 üncü, 15 inci, 16 ncı, 17 nci ve 18 inci maddeleri 7 Ekim 2016 tarihi itibari ile yürürlük kazanmıştır.
Kanun; Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemek amacıyla kabul edilmiştir. İşbu metin ile Mgs Software tarafından ziyaretçiler bilgilendirilmekte ve aydınlatılmakla birlikte “Kişisel Verilerin Korunması ve Kişisel Veri Paylaşım İzni” ziyaretçilerin bilgi ve incelemesine sunulmaktadır
1. Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasının Kapsamı
MGS Software içerisinde yer alan Kokpit,Gaboras,Planda,Avpass,Boyami ve İslamChannelGiving dijital hizmetler ve mobil uygulamalardan alınan(birlikte “MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformlar” olarak anılacaktır.) kapsamında söz konusu site ve portallar üzerinden toplanan verileriniz ve bu verilerinizin güvenliği için işbu “Gizlilik Politikası” (“Politika”) ’nı hazırladık.
Ziyaretçilerimizin, üyelerimizin ve kullanıcılarımızın gizliliğini korumak ve bilgi temininde güvenli bir deneyim sağlamak ve kişisel bilgilerin kullanılmasında, tamamen uluslararası alanda kabul edilen mahremiyet koruma standartlarıyla uyumlu bir anlayış benimsemekteyiz.
2- Verilerinizi İşleme Nedenlerimiz
Kişisel verileriniz, şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin tarafınıza sunulabilmesini temin için şirket içerisinde gerekli operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi, siz müşterilerimize tüketim ve alım motivasyonunuza uygun ürün ve hizmetlerin önerilebilmesi için gerekli çalışmaların ilgili iş birimi ve iş ortakları ile yapılması, insan kaynağı yönetiminin Şirketimiz tarafından sağlanarak gerçek kişilerin haklarının temini, Şirketimiz tarafından ticari kararların verilmesi, uygulanması ve gerçekleştirilmesi konusunda gerekli adımların atılması, iş ilişkisi kurduğumuz gerçek kişilerin ve Şirketimizin bu ilişkilerden kaynaklı hukuki emniyetinin sağlanması ve bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla benzer amaçlarla Kanun’un 5 ve 6. maddeleri uyarınca işlenmektedir.
Kişisel Verileriniz, Veri Sorumlusu sıfatıyla Mgs Sofrware tarafından, aşağıdaki hallerde ayrıca bir açık rızanız aranmaksızın işlenebilecektir:
a) Kanunlarda açıkça öngörülmesi;
b) Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması.
c) Sözleşmenin ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.
ç) Veri sorumlusu olarak hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirebilmesi için zorunlu olması;
d) İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması.
e) Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması
f) İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması, şartlarından herhangi birisine dayanarak, aşağıda belirteceğimiz amaçlarla kullanılabilecektir.
2.3. Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenme Şartları
Şirket, Özel Nitelikli Kişisel Veriler’i, ilgilinin açık rızası olmaksızın işlemez. Ancak sağlık ve cinsel hayat dışındaki Kişisel Veriler, kanunlarda öngörülen hallerde ilgili kişinin açık rıza aranmaksızın işlenebilecektir. Sağlık ve cinsel hayata ilişkin Kişisel Veriler, Şirket tarafından ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbı teşhis ve tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunduğumuz koşullarda ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın işlenir. Şirket Özel Nitelikteki Kişisel Veriler’in işlenmesinde Kurul tarafından belirlenen yeterli önlemlerin alınması konusunda gerekli işlemleri yürütmektedir.
3. Size Ait Ne Tür Verileri Toplamaktayız?
MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformlar üzerinden size ait iki tür veri toplanabilmektedir. Bunlar;
· Size ait kişisel veriler (üyelik, yarışmalara katılım vb. amaçlarla bizlere elektronik formlar aracılığıyla sağladığınız bilgiler) ile
· Kişisel veriniz olmayan ve teknolojik altyapımızı geliştirmek amacıyla topladığımız ve 3. kişiler tarafından toplanan davranışsal verilerdir.
4.MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformlarında hangi amaçla bilgileriniz toplanmaktadır?
MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformlar üzerinden kullanıcılarımıza ait verileri genel olarak aşağıdaki amaçlar ile toplamaktayız:
· Kullanıcılarımıza kişiselleştirilmiş hizmetler sunmak ve kullanıcı tecrübesini daha kaliteli hale getirerek kullanıcı memnuniyetini arttırmak,
· Üyelerimizin, kullanıcılarımızın veya ziyaretçilerimizin bize izin verdiği ölçüde onlarla iletişime geçmek, hizmet ve kampanyalarımızdan haberdar etmek,
·MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformları’nın teknik açıdan fonksiyonlarını izlemek ve gerektiği gibi çalışmasını sağlamak,
· Ziyaretçilerimiz, üyelerimiz ve kullanıcılarımızın için MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformları’ndan ücretsiz olarak yararlanmasını sürdürebilmesi için reklam satış amaçları ile kullanmak,
· Size yayınlarımızı göndermek,
· Elektronik posta ile bülten göndermek ya da bildirimler de bulunmak,
· Sorularınızı cevaplamak ve etkin bir müşteri hizmeti sunmak,
· Size yeni hizmetlerimiz hakkında bilgi vermek,
· MGS Software İnternet ve Dijital Platformları veya iş birliği içinde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak,
· Kullanıcının kimliğini ifşa etmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında kullanmak,
· Sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve MGS Software İnternet ve Dijital Platformları içerisinde çıkabilecek sorunları ivedilikle gidermek,
· IP adresleri, kullanıcıları, ziyaretçileri veya üyeleri genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak.
MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformları işbu Politika dışında başka verilerin güvenliği,gizliliği,toplanması vb. hususlarda başka politikalar veya prosedürler benimsemiş olabilir.Bu nedenle diğer politika ve hukuki metinleri de incelemenizi tavsiye ederiz.
5. Hangi Araçlarla ve Ne Zaman Bilgilerinizi Topluyoruz?
Size ait kişisel verilerinizi;
· MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformları’na üye veya kayıt olduğunuzda,
. Çerezler ve konum takipli reklam hizmet uygulamaları (beacon),
. Reklam veya pazarlama ilanlarımıza giriş yaptığınızda,
. MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformlarını kullandığınızda,
. Kampanya veya promosyonlarımız ile yarışma, anket, çekilişe vb. katıldığınızda,
Toplamaktayız.
6.Size Ait Kişisel Verileri Nasıl Topluyoruz?
6.1 Üyelik/ Kayıt
MGS Software İnternet Sayfaları ve Dijital Platformlarına kayıt olurken isim, soy isim, elektronik posta adresi, telefon, adres, cinsiyet ve özgeçmiş bilgisi gibi bilgilerinizi, söz konusu platformlarda üyelik işlemlerinizi gerçekleştirirken, ilan ve reklam verirken, ürün ve hizmetlerimizden yararlanırken veya bizlerle iletişime geçerken paylaşmaktasınız.
MGS Software İnternet Sayfaları ve Dijital Platformlarına Facebook, Linkedin, Instagram v.b. sosyal ağlarda yer alan hesaplarınız aracılığıyla da isim, soy isim, doğum tarihi, elektronik posta adresi vb. bilgileri girmeden kayıt veya üye olmak mümkündür. İşbu Politika kapsamında sosyal ağlar üzerinden hizmetlerimize kayıt veya üye olmayı tercih etmeniz halinde, söz konusu sosyal ağlar tarafından tarafımıza gönderilen verileri işleme, aktarma, saklama yetkilerini tarafımıza vermiş olursunuz.
Sosyal ağlar üzerinden yaptığınız kayıt veya üyelik işlemleri kapsamında IP adresi bilgilerinizi toplayabiliriz. Sosyal ağlar üzerinden eşleştirdiğiniz üyelik hesaplarınızı dilediğiniz zaman söz konusu eşleştirmeyi kaldırabilirsiniz
6.2 Kredi Kartı Bilgileri
Sunduğumuz hizmetlerin gerçekleştirilmesi için sizden kredi kartı, fatura adres ve fatura bilgilerini talep edebiliriz. Söz konusu bilgiler alışveriş ve ödeme işlemlerinin tamamlanması, kredi kart bilgilerinin doğrulanması veya kimlik doğrulaması gibi neden veya amaçlar ile 3. kişiler ile paylaşabiliriz
6.3 Tarafınızca Üretilen veya kamuya Açık Olan İçerikler (Yorumlar, oylamalar vb.)
Kamuya ifşa etmeyi tercih ettiğiniz (örn. yorum yazmak, oy vermek, puanlama yapmak, tavsiye vermek fotoğraf paylaşmak, düşüncelerinizi açıklamak gibi) ve diğer ziyaretçi, kullanıcı veya üyelerin ulaşabileceği ve görebileceği şekilde bilgi veya kişisel verilerinizi paylaşmanız durumunda (örn. fotoğrafınız, isminiz, soyisminiz, doğum tarihiniz, takma isminiz (nickname) tarafınızdan ifşa edilmiş olarak kabul edilir ve açık rızanız olmadan istatistiki, reklam veya promosyonel amaçlarla kullanabiliriz. İfşa ettiğiniz kişisel verilerinizin 3. kişiler veya başka siteler tarafından kullanıldığı hallerde herhangi bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır.
6.4.Yarışmalar, Çekilişler, Anketler Kapsamında Toplanan Kişisel Bilgileriniz
MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformları tarafından düzenlenen yarışmalar, anketler veya çekilişlere katılım göstermeniz halinde kişisel verileriniz MGS Software veya yetkilendirdiği 3. kişiler tarafından MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformlar üzerinden toplanabilir. Kişisel bilgilerinizin 3. kişiler tarafından toplandığı durumlarda, bu durum size bildirilir.
6.5.Kişisel Veriniz Olmayan ve Otomatik Olarak Topladığımız Bilgiler
Kullandığımız teknolojileri kullanıcı, üye ve ziyaretçilerimizin ihtiyaçlarına uyumlu hale getirmek, teknik aksaklıkları gidermek, teknik altyapımızı denetlemek amacıyla sizin hakkınızda veri toplayabiliriz. Çerezler veya diğer program ve yazımlarımız vasıtasıyla site içi kullanımlarınıza bağlı olarak tıklama sayınız, sekmeleri açma sıklığınız veya ilgi gösterdiğiniz başlıklara ilişkin dijital ortamdaki davranışlarınız hakkında bilgi toplayabiliriz.
6.6.Cihaz Bilgisi
Kullandığınız elektronik cihazlar (bilgisayar, diz üstü bilgisayar, tabletler, akıllı telefonlar, akıllı televizyonlar vb.)üzerinden cihazınıza ait sizle eşleştirilemeyecek veriler (örn. konum bilgisi gibi) toplayabiliriz.
6.7.Çerezler, Beacon Üzerinden Toplanan Veriler
MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformlarına ait kullanım bilgileriniz, teknik bir iletişim dosyasını (Çerez-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin, kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası bir internet sitesi hakkında durum ve tercihleri saklayarak internetin kullanımını kolaylaştırır. Teknik iletişim dosyası, MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformlarını kaç kişinin kullandığını, bir kişinin MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformların hangi amaçla, kaç kez ziyaret edildiğini ve ne kadar kaldığı hakkında istatistiksel bilgileri elde etmek ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olur. Teknik iletişim dosyası, ana bellekten veya elektronik postasından veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır, ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler. Üye, işbu ayarları değiştirmediği sürece çerez kullanımına açık onay verdiği kabul edilir.
Çerezler ve beacon gibi teknolojileri kullanabilir ve bunları cihazınıza yerleştirebiliriz. Çerez vb. teknoloji ve paketleri kabul etmemeniz halinde MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformları beklediğiniz fonksiyonları gerçekleştirmeyebilir veya aksaklıklar oluşabilir.
Çerezler üzerinden alınan verileri 3. kişilerle reklam amaçlarıyla paylaşabiliriz.
Çerez Politikası
Çerez, bir web sitesinin, o sitede dolaşımınıza ilişkin verileri; PC, telefon ya da başka bir cihazınızda depoladığı küçük bir metin dosyasıdır.
Çerez Politikası’nın Amacı; bir internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışması, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi, sitenin geliştirilmesi ve optimize edilmesi, daha uygun, ilgiye dayalı reklam sunma, ziyaretçiler için ilgi çekici ve kişiselleştirilmiş bir web sitesi/uygulama ve reklam portföyü sunmaktır. Çerez aynı zamanda belirttiğiniz tercihlerinizi (dil, ülke, vb.) sitemizi ziyaretiniz sırasında ve gelecekteki ziyaretlerinizde hatırlamak için kullanılır.
İşbu Politika uyarınca, bu web sitesi tarafından ana bilgi depolama yöntemi olarak kullanılan “Çerezler” ile tarayıcının “Yerel Depolama” alanı aynı amaç için kullanılır. Bu bölümde yer verilen tüm bilgiler aynı zamanda anılan “Yerel Depolama” için uygulanır. Kullandığımız Çerezlerde adresiniz, şifreniz, kredi ya da banka kartı bilgileriniz gibi özel nitelikli kişisel bilgileri depolamıyoruz.
Web sitesinde Çerez kullanımından kaçınma hakkı
Yukarıda açıklanan sınırlamaları da dikkate alarak bu web sitesinde Çerez kullanmak istemiyorsanız, öncelikle tarayıcınızda Çerez kullanımını devre dışı bırakmanız, ardından bu web sitesiyle ilişkili olarak tarayıcınızda kaydedilmiş Çerezleri silmeniz gerekmektedir. Çerezlerin kullanımını önlemek için bu seçeneği istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
Çerez kullanımını devre dışı bırakma
Yukarıda belirtilen adımları izleyerek istediğiniz bir anda tarayıcınızın ayarlarını değiştirip bu web sitesinde kullanılan Çerezleri kısıtlayabilir, engelleyebilir ya da silebilirsiniz. Her tarayıcıda ayarlar farklı olsa da Çerezler genellikle “Tercihler” ya da “Araçlar” menüsünde yer alır. Tarayıcınızda Çerezleri ayarlamak hakkında daha fazla bilgi için tarayıcının “Yardım” menüsüne bakın.
7. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği
Toplanan kişisel verileriniz; Şirketimiz ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini; Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması; Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin sizlerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması ile Şirketimizin insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini amaçlarıyla iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, hissedarlarımıza, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere, KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.
8. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi
Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallarla ve farklı hukuki sebeplere dayanarak ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır. Bu hukuki sebeple toplanan kişisel verileriniz KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu metnin (b) ve (c) maddelerinde belirtilen amaçlarla da işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.
9. Kişisel Veri Sahibinin KVK Kanunu’nun 11. maddesinde Sayılan Hakları
Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, işbu Aydınlatma Metni’nde aşağıda düzenlenen yöntemlerle Şirketimize iletmeniz durumunda Şirketimiz talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca bir ücret öngörülmesi halinde, Şirketimiz tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;
• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• KVK Kanunu’nun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.
KVK Kanunu’nun 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle Şirketimize iletebilirsiniz. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, şu aşamada herhangi bir yöntem belirlemediği için, başvurunuzu, KVK Kanunu gereğince, yazılı olarak Şirketimize iletmeniz gerekmektedir. Bu çerçevede Şirketimize KVK Kanunu’nun 11. maddesi kapsamında yapacağınız başvurularda yazılı olarak başvurunuzu ileteceğiniz kanallar ve usuller aşağıda açıklanmaktadır.
Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVK Kanunu’nun 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi; http://bit.ly/2pqkOUZ adresindeki formu doldurarak, formun imzalı bir nüshasını Mgs Software …………………………………………………………………………………. adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya KVK Kanunu’nda belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilir veya ilgili ………………………………. adresine güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz.
7.MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformlar Üzerinden 3. Kişi İnternet Siteleri veya Mobil Uygulamalara Verilen Linkler
3. kişilere ait internet sitelerine, portallere veya mobil uygulamalara linkler verebiliriz. Fakat bu sitelerde yer alan veya 3. kişilerin tabi olduğu gizlilik politikalarının uygulanması hususunda hiçbir sorumluluğumuz bulunmamaktadır. 3. kişilere ait internet siteleri veya mobil uygulamalar kapsamındaki gizlilik politikalarının işbu Politika’dan farklı olabilir.
8.Bilgilerinizi Nasıl Koruyoruz?
Paylaştığınız kişisel verilerinizin hukuka aykırı işlenmesini ve erişimini önlemek ve söz konusu verilerin hukuka uygun olarak saklanmasını sağlamak adına güvenli veri tabanları, sunucular, firewall’lar (güvenlik yazılımları) ve elektronik posta bilgilerinin şifrelenmesi dahil, güncel teknolojik gelişmeler ışığında kişisel verileriniz de dahil olmak üzere bilgilerinizi korumak için bilgi güvenliği politikalarıyla mevcut bilgi ve veri değerlerinin ve risk durumunun analizini yaparak en geniş ve uygun önleyici güvenlik önlemlerini almayı ve 3.kişiler tarafından siber saldırı gerçekleşmesi sonucunda herhangi bir kullanıcıya ait bilgilerin çalınması, sistemden silinmesi veya değiştirilmesi halinde işbu hususu kendisinden beklenebilecek en kısa süre zarfında kişisel veri sahibine ve yetkili idari makamlara bildirmeyi taahhüt etmekteyiz.
9.Bilgilerimi Nasıl Yönetirim?
Bize başvurarak verilerinizin saklanmasını istemediğinizi belirtmeniz halinde, sistemimizin işleyişi için gerekli olmayan ve kanuni yükümlülüğü gereği saklamak zorunda olmadığı veya kanunda saklanması için öngörülen sürelerin sona erdiği verileri silmeyi taahhüt ederiz.
Bize vereceğiniz destek ile kişisel bilgileriniz teknolojik imkanlar ışığında güncel ve doğru şekilde tutarız. Bilgilerinizi üyelik sistemleri üzerinden veya “[email protected]” e-mail adresi üzerinden göndereceğiniz elektronik posta ile talep edebilirsiniz.
9.Elektronik iletileri nasıl engellerim?
Dilediğiniz anda pazarlama ve reklam amaçları ile size gönderdiğimiz elektronik posta veya anlık ileti hizmetlerinden size mesajlarda sağlanan yöntemler ile çıkabilirsiniz.
10.Çocuklar
18 yaşından küçük kullanıcıların verilerini kasten işlememekteyiz. işbirliği yaptığımız gerçek ve tüzel kişiler de dahil olmak üzere tüm departmanlarımız çocuklarınızın kişisel verilerinin hassasiyetinin farkında olup bu verilerin korunması hususunda en yüksek mertebede özen göstermekteyiz. Çocuğunuzun kişisel verilerinin bizimle paylaşılması veli veya yasal temsilcinin sorumluluğundadır.
Eğer bir ebeveyn çocuğunun, kendi rızası olmadan kişisel bilgilerini bizimle paylaştığını fark eder ise bu kişisel bilgileri MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformları üzerinden kendisi silebilir veya bizden talep edebilir.
Ebeveynlere çocuklarının online aktivitelerinin denetlenmesinde aktif bir rol üstlenmelerini tavsiye ederiz.
11. Politika’nın Güncellenmesi
İşbu Politika hükümleri her zaman herhangi bir sebepten dolayı bildirimde bulunmaksızın değiştirilebilir veyahut da yenilenebilir. Değişiklik yapılan Politika hükümleri MGS Software İnternet Siteleri ve Dijital Platformlarında yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır. İşbu sebeple Politika güncellemelerini takip etmenizi önermekteyiz.