Remarketing En İyi Nasıl Yapılır? Örnekleri Nelerdir?

Remarketing En İyi Nasıl Yapılır? Örnekleri Nelerdir?

Remarketing Nedir

İçindekiler

Remarketing En İyi Nasıl Yapılır içeriğimizde, Remarketing yani Yeniden Pazarlama olarak bilinen dijital pazarlama stratejisinden bahsedeceğiz. Her işletme, müşteriye farklı bir kanaldan ulaşmaya çalışmaktadır. İşletmelerde satış artırmak için tercih edilen Remarketing pazarlama stratejisi, pek çok platformu pazarlama alanına çevirmektedir.

Remarketing Nedir?

Remarketing, bir işletmeyi ziyaret eden müşteri veya potansiyel müşterinin ziyaret amacına uygun olarak satın alma eylemini gerçekleştirmesi için çalışan bir yeniden pazarlama stratejisidir. Satın alma aksiyonu gerçekleşmezse, farklı kanallar aracılığı ile ilgili ürünü karşısına çıkartır ve hatırlaması sağlanır.

Google izinleri çerçevesinde robotlar tarafından indekslenen ürün görseli, herhangi bir Google ortamında reklam olarak müşteriye gösterilir. Daha önce ürünü görmesi, araştırması veya incelemesi, yeniden pazarlama yapabilmek için yeterlidir. Ancak belirli anahtar kelimeler veya görsel optimizasyonları da yapmak gereklidir.

Oniki Sponsorluk

SPONSORLU

Ayrıca Remarketing bir diğer yeniden pazarlama yöntemi olan Retargeting ile birlikte çalışır. Bu yüzden Retargeting Nedir? içeriğimizi incelemeniz faydalı olabilir.

Remarketing Nasıl Yapılır?

Yeniden pazarlamak, pek çok ürünün potansiyel müşteri tarafından satın alma eylemini gerçekleştirmesine neden olur. Ancak gelişigüzel bir şekilde uygulanamayan bu pazarlama stratejisi, satışları artırabildiği gibi kötü entegre edilirse satışları düşürmeye de neden olabilir.

Çünkü, müşterinin peşinden giden ürün, müşteri de ters etki yapabilir ve ihtiyacı olduğunda da işletmenizi tercih etmeyebilir. Bu nedenle anahtar kelimelerden ürün açıklamalasına kadar detaylı düşünülmeli ve buna göre entegre edilmelidir. Nasıl Mı?

E-Ticaret Satış Artırma Yöntemleri ile birlikte kullanılan Remarketing Nasıl Yapılır?

Satış Hedefi Belirlenir

Satış hedefi, bir işletmenin satış yapabilmesinin ön koşulunu oluşturur. Bu noktada işletmelerin neden net ve ölçülebilir satış hedeflerine ihtiyaç duyduğu anlatılabilir. Satış hedeflerinin işletme performansını artırmadaki rolü vurgulanabilir. Örneğin, gelir artışı, pazar payının genişlemesi ve daha iyi müşteri ilişkileri gibi faktörler açıklanabilir.

Ayrıca, SMART (Specific, Measurable, Achievable, Relevant, Time-Bound) prensibi gibi hedef belirleme yöntemleri belirlenebilir. İşletmenin mevcut durumu, pazar trendleri ve rekabetçi faktörlerin hedefleri belirlerken göz önünde bulundurulması gereken faktörler olduğu vurgulanabilir.

Hedef Kitle Analizi Yapılır

Hedef kitle analizi, bir ürünün veya hizmetin potansiyel tüketici kitlesini anlamak ve belirlemek için yapılan bir pazarlama stratejisi ve araştırma sürecidir. Bu analiz, işletmelerin hedef kitlenin ihtiyaçlarını, tercihlerini, davranışlarını ve demografik özelliklerini anlamalarına yardımcı olur. Böylece, pazarlama çabalarını daha etkili ve odaklı hale getirerek kaynakların daha verimli kullanılmasına olanak tanır.

Oniki Sponsorluk

SPONSORLU

Yeniden pazarlama alanında hedef kitle analizi veri toplama; demografik bilgileri çıkarma, ihtiyaçlar listesi belirleme ve rakip analizi ile yapılır. Elbette veriler oluşturulurken kampanyalara da dikkat etmek gereklidir. Kampanyaların pazaryerlerine entegrasyonunda özel çalışmalar yürütülmelidir.

Kampanya Oluşturulur

Bir işletme ürün veya hizmetini yeniden pazarlayabilmesi için özel kampanyalar oluşturmalı ve müşterisine sunmalıdır. Çoğu zaman sepete yönelik tasarlanan kampanyalar, ayrıca istenilen aksiyonu gerçekleştirmeyen müşterilere de uygulanabilir.

Kampanya oluştururken, hedef kitlenizi iyi anlamak, tutarlılık sağlamak, ilgi çekici içerikler üretmek ve esnek olmak önemlidir. İyi planlanmış bir kampanya, markanızı daha geniş bir kitleye ulaştırabilir ve pazarlama hedeflerinizi destekleyebilir.

Segmentasyon Kurgulanır

Pazar segmentasyonu, geniş bir pazarı daha küçük ve daha yönetilebilir parçalara ayırma sürecidir. Her bir parça veya segment, benzer özelliklere sahip hedef kitlenin bir alt grubunu temsil eder. Bu, pazarlama stratejilerini daha etkili hale getirmenin, hedef kitlenin ihtiyaçlarına daha uygun çözümler sunmanın ve rekabet avantajı elde etmenin bir yoludur.

Pazarlama çabalarınızı daha hedefli ve etkili hale getirmenize yardımcı olan segmentasyon, farklı tüketici gruplarının farklı ihtiyaçlarını anlamanızı ve bu ihtiyaçları karşılayacak şekilde pazarlama stratejilerinizi uyarlamanızı sağlar. Bu da markanızın daha fazla müşteriye ulaşmasına ve daha iyi sonuçlar elde etmesine yardımcı olur.

İndirim ve Fırsatlar Oluşturun

E-Ticaret alanında satışları artırabilmek ve yeniden pazarlayabilmek için indirim ve fırsatlar oluşturmak çok önemlidir. Çünkü, müşteri ilgisini çekmek, satışları artırmak ve sadık müşteriler oluşturmak için özel fırsatlar kurgulanmalıdır.

İndirim ve fırsatlar oluşturulmadan önce veri analizi yapılmalıdır: hedef kitle, yaş, ürün veya hizmet sınıflandırılmalıdır. Bu verilerin toplanmasıyla birlikte oluşturulan indirimler, amacına ulaştığı gibi satın alma aksiyonunun da gerçekleşmesine yardımcı olacaktır.

Remarketing Örnekleri Nelerdir?

Remarketing Örnekleri, yeniden pazarlama stratejisine uygun olarak Trendyol, Hepsiburada, eBay veya Amazon gibi pek çok E-Ticaret ve dijital mağaza web sitelerinde etkin bir şekilde kullanılır. Sepette ürün kaldığında, istenilen aksiyon gerçekleşmediğinde veya farklı bir tarayıcı penceresine dönüldüğünde bir uyarı olarak gönderilir.

Remarketing kapsamında öne çıkan örnekler.

  • Trendyol Remarketing Örneği: Unuttunuz mu?, Sepette Ürününüz Kaldı, Son 10 Ürün
  • Kemal Tanca Remarketing Örneği: Size özel 200 TL İndirim Kuponu
  • Bankalar Remarketing Örneği: Size özel anında kredi

Yukarıda yer alan örnekler, markanıza ve işletmenize göre kurgulanabilir veya özelleştirilebilir. Müşteriyi istenilen aksiyona yönlendirmek için emir kipi kullanmayı unutmayın.

Remarketing ile Yeniden Pazarlama

Remarketing ve başka bir deyişle yeniden pazarlama, kullanıcıların daha önceki etkileşimlerine dayanarak, belirli bir ürün, hizmet veya içerikle ilgilenen kullanıcıları tekrar hedeflemek ve onları dönüşüme yönlendirmek amacıyla kullanılan bir dijital pazarlama stratejisini ifade eder.

Yani, bir kullanıcı bir internet sitesini ziyaret eder, belirli bir ürünü inceleyip siteyi terk ederse, bu kullanıcıya daha sonra farklı platformlarda (örneğin sosyal medya, diğer web siteleri) o ürünle ilgili reklamlar göstermek yeniden pazarlama veya remarketing stratejisinin bir örneğidir. Bu şekilde, kullanıcıların önceki etkileşimlerini hatırlatarak ve ilgi alanlarına uygun içerik sunarak dönüşüm oranlarını artırmak hedeflenir.

Kısacası, bu terimler, aynı anlamı taşırlar ve dijital pazarlama stratejilerinde kullanıcıların daha önceki etkileşimlerini değerlendirerek tekrar hedeflenmesini ifade ederler.

Oniki Sponsorluk

SPONSORLU

Heyecan verici etkinlikleri kaçırmayın!

Sınırlı katılıma sahip etkinlik duyurularından ve güncel gelişmelerden haberdar olmak için hemen bültenimize abone olun.

mobile-header-alani

Sponsorluk Teklifi

Teklif detayları e-posta adresinize gönderilecektir.

Error: Contact form not found.

Error: Contact form not found.