Sanal Kariyer Fuarı Nedir ve Nasıl Düzenlenir? - Oniki

Sanal Kariyer Fuarı Nedir ve Nasıl Düzenlenir?

Sanal Kariyer Fuarı Nedir ve Nasıl Düzenlenir?

İçindekiler

Sanal kariyer fuarı, iş ve kariyer fırsatlarını arayan kişileri/firmaları online bir ortamda birleştiren ve sanal ortamda gerçekleşen bir kariyer etkinliğidir. Pandemi dönemi ile birlikte pek çok kariyer etkinliği sanal dünyaya taşınmıştır. Birbirlerine fiziksel olarak uzakta olan bir sürü kişinin bir telefon ya da bilgisayar aracılığı ile katılabildiği bu online fuarlar, erişim kolaylığı sayesinde son yıllarda giderek dikkat çekmektedir. Sanal kariyer fuarları sayesinde iş dünyasından katılan ve farklı sektörlere faaliyet gösteren pek çok profesyonel kişi, alana yeni girecek olan bireylere yol gösterir,

Sanal kariyer fuarlarının öncelikli amaçları arasında henüz mezun olmamış lisans öğrencilerine ya da yüksek lisans öğrencilerine, yeni mezunlara, sektöre yeni başlamış olan genç yeteneklere hangi alanlarda çalışabileceklerini göstermek, ilgilerini çeken bir şirketin ya da kurumun faaliyetlerini tanıtmak, iş tanımının derinlerine inerek onları alana dair fikir sahibi yapmaktır.

Online bir ortamda gerçekleşen ve internete sahip olan herkesin bir şekilde katılım gösterebildiği sanal kariyer fuarları, henüz iş hayatına başlamamış ve önünde birden fazla seçenek uzanan genç yeteneklere, seçtikleri kariyer yolunda onları nelerin beklediğine dair önemli bilgiler sunmaktadır.

Oniki Sponsorluk

SPONSORLU

Sanal Kariyer Fuarı Nasıl Düzenlenir?

Fiziksel olarak herkesin katılımının beklendiği bir kariyer fuarı gerçekleştirmek, bütçe ve coğrafi nedenler kaynaklı uzaklık başta olmak üzere yalnızca kısıtlı bir kitleyi kendine çekebilir. Daha çok kişinin katılım gösteremediği ve yalnızca yakında bulunan katılımcıların varlığı ile gerçekleşen bir kariyer fuarı hem profesyonellerin katılımı hem de firmaya katkı sağlayacak genç yeteneklere ulaşım açısından negatif bir durum teşkil etmektedir.

Çevrimiçi bir ortamda gerçekleşen online sanal kariyer fuarının bireylere en büyük katkısı bu sorunları ortadan kaldırılmasında yatmaktadır. Fiziksel kariyer fuarlarının bütçe sıkıntıları ve kişi sınırlamaları, fuardan alınacak verimin düşük olmasına neden olmaktadır ve bu yüzden, online sanal kariyer fuarları son zamanlarda gittikçe artan bir ilgiyi üzerlerine çekmektedir.

Online sanal fuarlarına ilginin artması ile birlikte pek çok kişinin aklına sanal bir fuarın nasıl düzenleneceğine dair sorular gelmektedir. Bu blog yazımızda, sizin için online bir sanal kariyer fuarının nasıl düzenleneceği ve nasıl hazırlık yapılacağına dair maddeleri listeledik.

Sanal Kariyer Fuarlarına Nasıl Hazırlanılır?

Online bir sanal kariyer fuarı düzenlemeden önce, pek çok hedefi netleştirmek ve buna göre hazırlık yapmak gerekmektedir.

  • Hedef Belirleme

Fuardan maksimum verimin alınabilmesi için hedeflerinizi en başından belirlemelisiniz. Online sanal kariyer fuarı düzenlenmesindeki amaç, firmaların reklamını yapmak mı yoksa firmalara maksimum katkıyı sağlayacak genç yetenekleri ve iş verenleri buluşturmak mı?

İşveren marka tanıtımı üzerine yoğunlaşmak isterseniz fuarın işleyişi ve tasarımı üzerinde birkaç farklılık gerçekleştirebilirsiniz. Eğer amaç belirli bir sayıda potansiyel adaya ulaşmak ise kariyer fuarını iş görüşmelerinin de düzenlenebileceği ve en doğru marka/aday eşleşmesini sağlayacak şekilde organize edebilirsiniz.

  • Fuar Performansı

Başarılı ve verimli bir online sanal fuarı gerçekleştirmenin en önemli noktası, yalnızca fuar esnasında olacakları değil, aynı zamanda fuar sonunda ortaya çıkabilecek potansiyel sonuçları ve geri dönüşleri de hesaplamaktan geçmektedir. Online bir sanal kariyer fuarına ev sahipliği yapmanın fiziksel kariyer fuarlarına kıyasla en önemli farkı ve avantajı, fuarın istatistiksel sonuçlarını en doğru şekilde ölçebilmek ve birebir verilerle görebilmektir.

Oniki Sponsorluk

SPONSORLU

Katılımcılar tek bir platform üzerinden kariyer fuarına bağlanır ve böylelikle organizatörler tıklama ve indirmeleri, hangi işverenlere gösterilen ilginin daha yoğun olduğunu, katılım süresini, CV yüklemelerini pratik ve hızlı bir şekilde ölçme imkanı bulabilir.

Bu ölçümler sayesinde fuara dair hangi içeriklerin katılımcıları daha çok kendine çektiğini ve hangilerinin ittiğini, hangilerine gösterilen ilginin daha az olduğunu belirlemede ve gelecek online kariyer fuarlarına daha iyi bir şekilde hazırlanmanıza yardımcı olur. Daha popüler ve ilginin daha yoğun olduğu bir online sanal fuarı organize etmek, fuardan beklenti ve kazancınızı da arttıracaktır.

  • Standları Özelleştirme

Online sanal fuarlarının verimi arttırmaya yönelik en önemli katkısı, herhangi bir mekan ya da içerik sınırlaması olmadığı için markalara istedikleri kadar alan verebilme ve tüm yaratıcılıklarını ortaya koyarak firmalarını pazarlayabilme imkanı sunmasıdır.

Markalaşmaya yönelik tanıtımlar ve içerik bilgileri (videolar, sesler, broşürler, formlar) için boğucu olmayacak şekilde geniş bir alan kullanılabilir. Sanal standlar daha fazla içeriğin katılımcılara ulaşmasını sağlamakla birlikte akıllara takılan pek çok sorunun cevabını fiziksel bir kariyer fuarına kıyasla daha hızlı şekilde verebilir.

Katılımcıların ve genç yeteneklerin akıllarına takılan sorulara hızlı bir şekilde yanıt verebilmek adına, bu soruları tek ya da birkaç sunum sayfasını kaplayacak şekilde derleyebilir ve herkes tarafından görüntülenecek şekilde paylaşabilirsiniz. Bu şekilde hem aynı soruları birden fazla kişinin ayrı ayrı sorarak zamanın boşa gitmesi engellenmiş olur hem de etkili ve kapsamlı yanıtlar sunarak kişilerin akıllarına takılan tereddütleri kolayca silebilirsiniz.

  • Fuar Sonrası Gözlem

Etkili ve yararlı bir sanal kariyer fuarı oluşturmanın en kritik noktaları arasında fuar sonrası fuara gösterilen katılımı, geri dönüşleri, katkının ne ölçüde olduğunu, hedeflere ne kadar ulaşılabildiğini saptamak ve gelecek online sanal kariyer fuarlarına bu sonuçları iyileştirecek şekilde hazırlanmak yer almaktadır.

Potansiyel müşterileri değerlendirmek, fuar esnasında paylaşılan verilere gösterilen ilgiyi istatistiksel olarak incelemek, gelecek planlamalarınıza yüksek düzeyde katkı sağlayacaktır.

  • Kayıt Bilgilerini Toplamak

Kariyer fuarına katılım gösteren yeni mezunları, lisans öğrencilerini, yüksek lisans öğrencilerini ve bu kişilere kariyer tanıtımı yapan profesyonel firma temsilcilerinin kayıt bilgilerini toparlayarak bir ajanda oluşturun.

  • Katılımcıların Aktifliği

Online sanal kariyer fuarınıza katılım gösteren kişilerin aktifliğini ölçün ve firmalarla en çok etkileşime giren kişilerin e-mail bilgilerini toparlayarak bir mail havuzu oluşturun. Etkinlik sonrasında ilgi gösterdikleri firmalarla ilgili gelişmelerden, kariyer fırsatlarından ve gelecekte gerçekleşebilecek yeni online kariyer fuarlarından haberdar olabilmeleri için onlara güncel mailler gönderin.

  • Başvurular

Online kariyer fuarınıza katılım gösteren genç bireylerin CV’leri sizin aday havuzunuzda bulunacak. Bu katılımcıların hangi alanlarda iş aradığını saptayarak en uygun firma ile eşleştirin ve böylece firmaların onlara maksimum verimi sağlayacak adaylarla buluşmasını sağlayın.

  • Sohbet Odası Etkileşimleri

Sohbet odasında pek çok farklı soru ve katılımcıların kendileri hakkında bıraktıkları bilgiler yer almaktadır. Müşteri adayları havuzunuzu genişletmek ve onlarla gerektiği zaman iletişime geçebilmek için sohbet odasında biriken bu bilgileri filtreleyip kullanabilirsiniz.

  • Anketler

Online kariyer fuarı esnasında katılımcılardan en doğru ve iyi geri dönüşleri alabilmek adına kısa sorulu anketler kullanıp bunları katılımcılara etkinlik sonu materyali olarak gönderebilirsiniz. Anket sonucunda çıkan verilere göre katılımcıları farklı gruplara ayırabilir ve daha kolay şekilde gruplama yapabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://oniki.net/online-konferans-sirasinda-network-olusturma/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Oniki Sponsorluk

SPONSORLU

Heyecan verici etkinlikleri kaçırmayın!

Sınırlı katılıma sahip etkinlik duyurularından ve güncel gelişmelerden haberdar olmak için hemen bültenimize abone olun.