Amazon’da Satış İçin Tedarikçi Bulmak - Oniki

Amazon’da Satış İçin Tedarikçi Bulmak

Amazon’da Satış İçin Tedarikçi Bulmak

İçindekiler

Size kâr sağlayacak ürüne karar verdikten sonra ilk yapılması gereken şey doğru tedarikçiyi bulmaktır. Bulunduğunuz konumda bir tedarikçi bulabilirsiniz, ancak maliyetinin yüksek olabileceğini unutmamak gerekmektedir. Bunun yerine uluslararası bir tedarikçi ile çalışmak maliyet ve kalite açısından markanız adına daha mantıklı bir tercih olacaktır.

Tercih ettiğiniz sitenin arama motoruna seçtiğiniz ürünü yazarak seçenekleri karşılaştırmaya başlayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken noktalar; özel etiket izni, fiyat aralığı, gereken minimum sipariş miktarı ve teslimat süresidir. Doğru seçimi yapmak için tedarikçiye e-mail, sosyal medya, onaylı satıcı hesabı gibi yollarla ulaşıp daha detaylı bilgi alınması işi kolaylaştıracaktır.

İlk kez sipariş verilse bile pazarlığa istekli tedarikçiler bulunabilmektedir. Tedarikçiler pazarlığı zorlaştırmak için minimum sipariş miktarını çarpıtabilmektedirler. Çeşitli pazarlık yöntemlerine başvurarak bu miktarın düşürülebildiği görülmektedir. Aynı şeyler ürün fiyatı için de geçerlidir.

Oniki Sponsorluk

SPONSORLU

Neden Bir Tedarikçiyle Çalışmalısınız?

Elektronik ticaret yapan pek çok satıcı ürüne doğrudan sahip değildir. Üretimin maliyeti ve zamanı sebebiyle tedarikçiden almak çoğu zaman daha avantajlıdır. Tedarikçi uzun zamandır bu işi yaptığı için ürün kalitesi kendi yapabileceğiniz üründen daha yüksektir, size müşteri memnuniyeti ve geri dönüşünü eksiksiz bir şekilde sağlamaktadır.

Tedarikçinin iletişimi hızlı olması, ürünün müşteriye ulaştırılmasının da hızlı olacağı anlamına gelir. İyi bir tedarikçi, ürünle ilgili bir problem çıktığında bile sorunu hızlıca çözer. Yanlış ya da hasarlı ürün gönderildikten sonra ücret talep edilmemesi ve yeni ürünün gönderilmesi buna verilebilecek örneklerden biridir.

Farklı Tedarikçi Türleri

Elektronik ticaret sektöründe pek çok farklı tedarikçi türü bulunmaktadır. Onaylı tedarikçi, altın tedarikçi ve dropshipping için tedarikçi türlerinin değişen niteliklerini göz önünde bulundurarak size kâr getirecek doğru olan ile çalışmalısınız.

Onaylı Tedarikçi

Onaylı tedarikçi, bağımsız şekilde denetlenen ve onaylanan tedarikçiler olarak adlandırılmaktadır. Şirketin yönetim biçimi, ürün ve işlem kontrolleri, üretimde yeterliliği, bağımsız bir kuruluş tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.

Altın Tedarikçi

Altın tedarikçiler, ticaret güvencesine, siparişlerin ödeme güvenliği ve yerinde kontrol özelliğine aylık ücret ödeyerek sahip olanlardır

Dropshipping İçin Tedarikçi

Dropshipping, ürünlerin envanter ve lojistik kullanmadan Amazon tedarikçileri üzerinden satılması anlamına gelmektedir. Dropshipping sürecinde satıcılar ürünlerin stoğunu yapmaz. Ürünleri perakende ve toptan bir tedarikçi sayesinde alıcıya ulaştırır. Dropshipping için tedarikçi bulmanın önemi buradan gelmektedir.

Dropshipping İçin Tedarikçi

Oniki Sponsorluk

SPONSORLU

Tedarikçi Bulmak

Elektronik ticaret ve Amazon üzerinden yurtdışına satış yaparken Amazon tedarikçilerini bulmanın yolları aşağıda sıralanmaktadır.

Marka İle İletişime Geçin

Amazon’dan yurtdışına satış yaparken Amazon Brand Registry üzerinden markayla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Amazon; elektronik ticaret yapanlara mülkiyet koruması, liste kayıt yönetimi, proaktif koruma, müşteri deneyimini iyileştirme, ilerleme takibi gibi hizmetler sunmaktadır.

İlgili Fuarları Deneyin

Amazon tedarikçileriyle iletişime geçmenin en etkili yollarından biri ticaret fuarlarına katılmaktır. Her sene dünyanın çeşitli noktalarında binlerce ticari fuar düzenlenir. Bu fuarlarda çeşitli sektörlerden tedarikçi ve üreticiler bir araya gelir. Bu fuarlarda sektörün uzman isimleriyle etkileşime geçip tedarikçi ağınızı genişletebilirsiniz.

Google Araştırması

Günümüzde kullanılan en popüler arama motorunun Google olduğu bilinmektedir. Elektronik ticaret yaparken ve Amazon tedarikçisi ararken Google araştırması yapmak kilit bir rol oynar. Google trends üzerinden bölge, zaman ve konu filtrelemesi yaparak hata payının minimuma indirildiği gözlenmektedir. Aynı zamanda müşterilerin hangi ürünleri tercih ettiğini görmek, çeşitli anahtar kelimelerin aranma sıklığı gibi verilerin kaydedilmesine de yardımcı olmaktadır.

Amazon’da Satış İçin Tedarikçi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İşletmelerin Amazon tedarikçisi olmadan elektronik ticaret süreçlerini yönetmesi fazlasıyla zordur. Yanlış tedarikçi seçimi mali bir krize yol açabilir. Bu noktada tüm tedarikçilerin detaylı bir şekilde incelenerek potansiyel adayların birkaç tedarikçiye düşürülmesi gerekir.

Tüm tedarikçilerden sağlayacağı ürünün özelliklerinin anlatıldığı ticari bir dosya talep edilmeli ve her tedarikçi ayrı bir dosyada tutulmalıdır. Dosyalar alındıktan sonra Amazon tedarikçisi ve diğer tedarikçilerin sunduğu fiyat, dağıtım, indirim, sertifika, kalite, lokasyon gibi bilgiler bir tablo dosyasında karşılaştırılmalıdır.

Tedarikçi seçerken dikkat edilmesi gerekenler:
– Yapılacak İndirim Miktarı
– Lojistik Masrafların Ödenmesi
– Ürünün Teknik Kalitesi
– Kataloglarda Yer Alan Bilginin Yeterliliği
– Ürünün Teslimat Süresi
– Vade Süresi
– Satış Sonrasında Hizmet
– Tecrübe
– İletişim Becerileri
– Tanınırlık
– Yeni Gelişmelere Açıklık
– Sahip Olduğu Sertifikalar
– Üretim ve Sevkiyat Lokasyonu

Tedarikçi İle İletişime Geçmek

Amazon tedarikçisi ya da kullandığınız diğer platformdaki tedarikçiyle iletişime geçmenin iki temel yolu vardır: İnternet ve medya. Bunlar da kendi içinde alt kanallara ayrılmaktadır. Bu alt kanallar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

– Sosyal medya, televizyon, radyo, dergi, blog, web siteleri, basılı ve dijital gazeteler vs.
– Kamuyu Aydınlatma Platformu mali raporları ve tablolar
– Fuarlar ve sergiler
– Ticaret odaları
– Veri tabanı işleyen şirketlerin raporları
– Kamu kurumlarının halka açık veri tabanları

Yukarıda belirtilen kanallarla edinilen bilgilere ek olarak sizin de bilgi talebinde bulunmanız gerekmektedir. Bu tarz bir talep, potansiyel Amazon tedarikçileriniz ile ilk iletişimi kurmanız açısından etkili bir yöntemdir.

Amazon tedarikçisi ararken satıcı ve üretici temsilcileriyle yapılacak birebir görüşmeler size en değerli bilgiyi sunabilme potansiyeline sahiptir. Satış temsilcilerine, karşılaştığınız diğer personellere karşı kibar ve dürüst bir yaklaşımda bulunmak, ilerleyen dönemlerde iyi ticari ilişkiler kurmak için fazlasıyla değerlidir. Doğrudan sorulacak sorular; ürün kalitesi, fiyat, rakip firmaların aldığı aksiyonlar gibi konularda en verimli bilgiyi almanızı sağlayacaktır.

Satış ve pazarlama departmanı, ekipman ve personel gibi konular hakkında gözlem yapabilmek için potansiyel Amazon tedarikçinize ziyaretler düzenleyebilir. Bir tedarikçinin ya da sahip olduğu ürünlerin daha kapsamlı gözlemlenmesi talep edilirse, ziyaretlere teknik ve finans departmanından ekipler yönlendirilebilir.

Gönderilen maillerde onlardan talep edilen kriterleri açıklamak doğru bir anlaşma ve Amazon tedarikçileri arasından tercih yapma imkânını sağlayacaktır. Anlaşma dili, tüm dünyada kullanılan İngilizcedir. İngilizce bilmeyen yerel satıcılarla iletişime geçerken profesyonel bir tercüman ya da ücretli çeviri uygulamaları işinizi kolaylaştıracaktır. Çin, ABD gibi Türkiye’ye uzak mesafelerdeki tedarikçilerle iletişime geçerken herhangi bir zaman kaybı yaşanmaması adına saat farkı detayına dikkat edilmelidir.

Önceki yazımıza https://oniki.net/b2b-is-modeli-nedir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Oniki Sponsorluk

SPONSORLU

Heyecan verici etkinlikleri kaçırmayın!

Sınırlı katılıma sahip etkinlik duyurularından ve güncel gelişmelerden haberdar olmak için hemen bültenimize abone olun.

mobile-header-alani

Sponsorluk Teklifi

Teklif detayları e-posta adresinize gönderilecektir.

Error: Contact form not found.

Error: Contact form not found.